Çoxları kababı sevir, lakin bu yemək bəzən darıxdırıcı olur. Bu vəziyyətdə kömür balığı kömək edir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, yemək çox dadlı ola bilər, lakin bir sous onu daha da gözəl edə bilər. Bu əlavə balıqları o qədər dəyişdirməyə qadirdir ki, hətta skumbriya da alabalıqdan üstün ola bilər.


Olduqca sadə hazırlanır, lakin heç bir şəkildə restoran əlavələrindən aşağı deyil.


Fransız aşpazları tərəfindən icad edib, lakin indi yalnız müəssisələrdə deyil, həm də adi mətbəxlərdə bişirilir.


Balıq sousu necə hazırlanır?


Əsas zeytun yağıdır - 100 q 
Bolqar bibəri və pomidor kiçik kublara kəsilir - hər biri 50 q.
Digər vacib tərkib hissəsi reyhandır. 20 q təzə otları kəsin və 1 tsp götürün. limon şirəsi.
Bütün maddələr hərtərəfli qarışdırılır və bir az dəmlənməsinə icazə verilir.

Təzə və parlaq kömür balıq sousu hazırdır.

 

Leyla