Stressli yeməkdən qaça bilmirsinizsə, artıq çəki qazanmamaq üçün bunu etmək daha yaxşıdır. Dietoloq-dietoloq İrina Mansurova aif.ru saytına açıqlamasında bunun üçün hansı məhsulların daha uyğun olduğunu deyib.

Onun sözlərinə görə, kəskin stress zamanı adrenalin istehsalına görə iştah olmur. Ancaq emosional tükənmə ilə iştahı artıran kortizol istehsal olunur. Bu anda yemək xüsusilə cəlbedici görünür, hətta insan ac olmasa da. Eyni zamanda, bu vəziyyətdə, "zövq hormonu" - serotonin istehsal olunmaq üçün sürətli karbohidratlara cəlb olunursunuz.

Məsələ burasındadır ki, insan şirin və ya yağlı bir şey yedikdən sonra qan şəkərinin səviyyəsi aşağı düşəcək. Sonra güc itkisi olacaq və əhvalınız yenidən sıfıra enəcək. Həkimin sözlərinə görə, bundan sonra iştah əvvəlki gücü ilə qayıdacaq.

Buna görə də mütəxəssis sağlam məhsullara diqqət etməyi tövsiyə edib. Bunlara yağlı dəniz balıqları, giləmeyvə, qoz-fındıq (tərkibində çoxlu antioksidantlar və faydalı mikroelementlər var) və göyərti daxildir. Bundan əlavə, onlar stresə reaksiyanın şiddətini azaldırlar. Özünüzü az yağlı kəsmik, kefir və təzə tərəvəzlərlə də müalicə edə bilərsiniz, lakin hissələr kiçik olmalıdır.

Stress zamanı antioksidan və antiinflamatuar agent kimi C vitamini haqqında unutmayın. Buna görə portağal, qreypfrut və şirin bibəri az miqdarda yeyə bilərsiniz.

 

Leyla 

iniz.