Hər bir insan aclıq və iştah hissi keçirir. Lakin hər kəs onları bir-birindən ayıra bilmir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, Endokrinoloq Mariya Kaloshina NEWS.ru-ya müsahibəsində həddindən artıq yeməyin qarşısını almaq üçün bu fərqi görməyin vacib olduğunu bildirib. 

Mütəxəssisin fikrincə, aclıq orqanizmin enerji və qida maddələrinin alınması ehtiyacına təbii reaksiyasıdır. İştahın stimullaşdırılması isə bəzi hormonlar tərəfindən tənzimlənir.

Belə ki, iştah faktiki aclıqdan asılı olmayaraq baş verə biləcək qidaya psixoloji istəkdir. Bu  duyğulardan, sosial mühitdən və s. yarana bilər. 

Aclıq və iştah arasındakı fərqi başa düşmək, həddindən artıq yeməyin qarşısını almaq və bədən çəkisini idarə etmək üçün vacibdir. Aclıq enerji və qida maddələrinə ehtiyac yaradır, iştah isə artıq kalorilərin və zərərli qidaların istehlakına səbəb ola bilər, deyə həkim əlavə edib.