Ekspert Marina Rubenkova “Veçernyaya Moskva” qəzetinə müsahibəsində yemək bişirdikdən sonra əllərinizdə və iş səthlərində yaranan balıq qoxusundan necə qurtulacağınızı danışıb.
Mütəxəssisin fikrincə, ən təsirli üsullardan biri limon suyundan istifadə etməkdir. Onun sözlərinə görə, bişirməyi bitirdikdən sonra limonu sıxıb, suyunu əllərinizə yaxşıca sürtmək və sonra ilıq su ilə yaxalamaq lazımdır. Bundan əlavə, sirkə balıq qoxusuna qarşı mübarizə aparmağa kömək edə bilər.
Mütəxəssis qeyd edib ki, soda və bərk sabun da qoxuları aradan qaldırmağa kömək edə bilər. Onun sözlərinə görə, “pasta” əmələ gətirmək üçün soda su ilə qarışdırılmalıdır.
Mütəxəssis əlavə edib ki, balıqla işləyərkən əlləri xoşagəlməz qoxulardan qorumaq üçün əlcəklərdən istifadə etmək daha yaxşıdır.