Badam diyetoloqların sevimli qidası hesab olunur. Çünki tərkibi doymamış yağlar və zülallarla zəngindir. Lakin onun tərkibində əhəmiyyətli dərəcədə az karbohidrat var ki, bu da çəki artması alma ehtimalını azaldır. Foodinfo.az Portofranko-vl.ru-ya istinadən xəbər verir ki, dietoloq Janna Yurçenko hər gün badamın pəhrizə daxil edilməsinin səbəblərindən danışıb.

Bildirib ki, onun tərkibində çoxlu maqnezium və B vitaminləri var ki, bu da öz növbəsində sinir sistemini qoruyur. E vitamin dərinin elastikliyinə və möhkəmliyinə təsir edən, həmçinin hormonal səviyyələri sabitləşdirir. Badam zülal və lif baxımından yüksəkdir, lakin karbohidratlarda azdır, bu da onları sağlam çəki saxlamaq və piylənmə ilə mübarizə üçün ideal edir.

Badam həmçinin vitaminlər (A, C, E, B qrupu), antioksidantlar, mineral elementlər (kalsiumun tərkibi bütün digər qoz-fındıq növlərini üstələyir), monodoymamış yağlar, linoleik turşu, Omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir ki, bu da orqanizmin qanda artıq xolesterinin yığılmasının qarşısını almağa kömək edən antioksidanlar istehsal etməyə kömək edir.