Fast food yalnız təhlükəsiz deyil, həm də pəhriz ola bilər. Bu barədə dietoloq Yelena Başkirova “Moskva Region Today” internet nəşrinə bildirib.
Onun sözlərinə görə, fast foodun təhlükələrindən biri də insanların həzm prosesinə lazımi diqqət yetirməməsi, bu cür qidaları qaçaraq yeməsidir. Üstəlik, hətta sağlam qidalar da düzgün çeynəmədikdə “fast-foda” çevrilə bilər.
Eyni zamanda hamburger, sendviç, pizza və çipslər fast food olsa da, insan üçün sağlam ola bilər. Məsələn, xəmir hazırlamaq üçün buğda unundan istifadə etməlisiniz. Burger üçün ət yağda qızardılmamalı, bişmiş və ya qaynadılmış olmalıdır. Bu vəziyyətdə yağsız ət seçmək məsləhətdir.
Bundan əlavə, çörəklərə çoxlu göyərti və tərəvəz əlavə etmək lazımdır. Kartof çiplərinin əvəzi olaraq, şəkər əlavə edilmədən, demək olar ki, duzsuz və ətirli ədviyyatlarla qurudulmuş tərəvəz, meyvə və giləmeyvə yeyə bilərsiniz.
Nurlan