Sarımsaq, insanın faydalarını başa düşdüyü və istifadə etməyə başladığı ən qədim bitkilərdən biridir. Sarımsağın kəskin dadı və xarakterik bir qoxusu var. Yeməklərə ləzzət əlavə edir, lakin sarımsağın qoxusu bir neçə gün əlinizdə qala bilər.
Əslində, bir çox yol var və ən əsası, bunun üçün xüsusi vasitələrə ehtiyacınız yoxdur. Hər kəsin mətbəxində olan köməkçilər işinə yarayacaq.
Məsələn, duz və çörək soda. Bir çay qaşığı duz və iki xörək qaşığı soda qarışdırıb, ona bir az su əlavə edib, sonra məcunu əllərinizə çəksəniz, sabunla yuduqdan sonra qoxu yox olacaq. Nəzərə alın ki, əllərinizdə yaralar və kəsiklər varsa, o, yandıracaq.
Başqa bir seçim: əllərinizə bir çimdik duz səpin və sonra üzərinə limon suyu tökün. Bu, həm də qoxunu neytrallaşdıracaq, lakin yenə də nəzərə alın ki, kəsiklər və ya əllərinizdə dəri çox qurudursa, əllərinizə zərər verə bilər.
Siz həmçinin üyüdülmüş qəhvə istifadə edə bilərsiniz. Əllərinizi ovuşdurun, bir neçə dəqiqə buraxın və sonra yuyun.