Göbələk sağlam qidadır. Onların tərkibində bağırsaqların sağlamlığı üçün faydalı olan çoxlu faydalı elementlər var və onlar da iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir və qocalma prosesini ləngidə bilir.

Diyetoloq Mixail Ginzburg şampinon və şiitaka diqqət yetirməyi tövsiyə edir.

Ancaq eyni zamanda, mütəxəssis bildirir ki, bu cür məhsulların gündəlik pəhriz üçün uyğun deyil, çünki onlar ağır qida hesab olunur.

Terapevt Nadejda Çernyşova da ağ göbələyə diqqət yetirməyi tövsiyə edir. Turşu və duzlu göbələk yeyə bilərsiniz, lakin bu məhdud miqdarda olmalıdır.

Belə məhsullar qəlyanaltı və ya yeməklər üçün bəzək kimi uyğun gəlir.

Qastrit, pankreatit, həmçinin uşaqlar və hamilə qadınlar bu cür göbələklər yeməməlidir.

Leyla