Əgər ərzaq məhsullarının maksimum fayda gətirməsini istəyirsinizsə, onda siz onları düzgün hazırlamağı öyrənməlisiniz.

Bəzi üsullar əla ləzzət verir, lakin qidaları qidalandırıcı maddələrdən məhrum edir və hətta kanserogenləri də daxil edə bilər.

Bu çoxları üçün çox xoşagəlməz faktdır, lakin qızartma ən zərərli yemək üsullarından biri hesab olunur.

Bu cür istilik müalicəsi zamanı kanserogenlər əmələ gələ bilər, lakin vitaminlər və minerallar məhv olmağa başlayır.

Buna görə də qızardılmış qidalar sağlamlıq problemlərinə səbəb olur. Mütəxəssislər xatırladırlar ki, qızartma hətta pəhriz qidalarının da kalori miqdarını artırır.

Ən zərərlisi fast food restoranlarında qızartmadır, çünki oradakı yağ təsirli bir müddət ərzində dəyişmir.

Ancaq evdə qızartmağı da sağlam yemək üsulu adlandırmaq olmaz.

Fakt budur ki, bol yağ sağlamlığa çox zərərlidir.

Nurlan