Foodinfo.az evdə rahat hazırlana bilən maraqlı bir resept təqdim edir
Ərzaqlar
5 yumurta
1 su stəkanı şəkər
1 su stəkanı un
1 limon qabığı
300 qram maskarponi pendiri
20-30%-li 250 qram qaymaq
20 qram jelatin
130 qram su
5 xörək q. şəkər tozu
1 banka konservləşdirilmiş ananas
Hazırlanması
Yumurtanın ağını şəkərlə mikserlə bize forması alanadək çalın.
Üzərinə yumurta sarısı əlavə edin.
Limon qabığını sürtgəcdən keçirib əlavə edin.
Unu əlavə edin və bir istiqamətdə qarışdıırn.
24 sm ölçülü soba qabına tökün.
Əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada 25-30 dəqiqə bişirin.
Biskvit hazır olduqda soyuduqdan sonra onu 2 hissəyə bölün.
Jelatini suda isladın.
qaymaqdan 3 xörək q. kənara qoyun. Maskarponini qaymaq və şəkərlə çalın. Helatini su vannasında əridin və ananas meyvəsi ilə birlikdə qarışığa əlavə edin.
Tortu yanları hündür qabda hazırlayın. Soba qabında da hazırlamaq olar. Biskvitin 1-ci korjunun üzərinə kremi tökün. Üzərinə ikinci biskviti qoyun.
Kənara qoyduğunuz qaymaqla xırdalanmış şokoladı bir qabda aşağı odda əridin. Alınmış qlazuru tortun üzərinə tökün.
Nuş Olsun!
Son xəbərlər
- Həkim xurmanın ölümcül təhlükəsi barədə xəbərdarlıq edib
- Arıqlamaq və 20 il daha uzun yaşamaq üçün ideal səhər yeməyi
- Dostlarının yemək qalıqlarını yemədiyi üçün sevgilisindən ayrıldı
- 15 il ərzində hər gün eyni şeyi yeyir - SƏBƏB
- Mükəmməl şorbanın düsturu məlum oldu
- Qadın meşədən bahalı göbələk tapdı