Smuzi üyüdülmüş meyvə və ya tərəvəzdən əlavə inqrediyentlərin (süd, şirə, qoz-fındıq) əlavə edilməsi ilə hazırlanan qatı bir içkidir. Bir çoxları bədəni tez "təmizləməyə" kömək edən smuzi-pəhrizlərə üz tuturlar. Lakin bu içkinin də zərəri ola bilər.
Foodinfo.az sağlamlığa zərər vurmada, smuzi ilə düzgün arıqlamaq üçün dietoloq İrina Makarovanın 4 məsləhətini təqdim edir.
1. Smuzilər yemək tam şəkildə əvəz etməməlidir, çünki dişlər bərk qida çeynəyərkən aldıqları yükü almır.
2. Smuziləri də çeynəmək lazımdır.
3. Həddindən artıq istifadə olunmamalıdır, çünki qanda qlükoza və insulin balansı pozula bilər. Bu isə mədəaltı vəzi və qaraciyər üçün zərərlidir.
4: Yağların da orqanizmə lazım olduunu unutmayın. İçkinin maksimum fayda gətirməsi üçün onu yalnız meyvələ, ot və ya tərəvəzlərdən deyil, həm fındıq pastası, isladılmış toxumlar, avokado kimi sağlam yağlar qatmaqla hazırlamaq məsləhətdir.
Nurlan