Refleksoloq Sofiya Stebnitskaya bildirib ki, cəmi dörd inqrediyentdən ibarət olan Çin qırmızı çayı soyuq mövsümdə bədəni isitməklə yanaşı, zəngin hisslər palitrası ilə dad qönçələrini ləzzətləndirə bilər. Həkimin sözlərinə görə, bu içki xüsusilə qış gəzintilərini sevənlər üçün uyğundur.

Soyuq mövsümdə istilik və rahatlıq axtaranlar üçün Çin qırmızı çayı isinmək üçün ideal içki olacaq. Termosda hazırlanan bu çay zəngin dadı unikal dad xüsusiyyətləri ilə birləşdirir.

Bu çayı hazırlamaq üçün bir litr qaynar suda bir xörək qaşığı Honq Ça qırmızı çayını, bir kaşığı balı seyreltmək və bir dilim limon əlavə etmək lazımdır. Dadı daha da şaxələndirmək istəyirsinizsə, içkiyə zəncəfil, darçın, muskat qozu və hətta doğranmış itburnu əlavə edə bilərsiniz. Stebnitskaya görə, Çin ənənəsində resept bir qədər fərqlidir. Bu vəziyyətdə termos və yemək qaşığı əvvəlcədən qızdırılmalıdır.

Daha sonra yuyulmuş çayı qızdırılan termosa qoyun, az miqdarda qaynar su tökün, termosu qapaq ilə örtün və 30 saniyədən bir dəqiqəyə qədər qızdırın. Sonra bal, limon, zəncəfil və ədviyyatlar əlavə edin. Çayı termosda üç-beş dəqiqə dəmləyin.

Leyla