Uzun ömürlü insanlar həmişə yalnız sağlam qidalar istehlak etmirlər. Foodinfo.az 100 yaşdan çox ömür sürmüş insanların qidaları barəsində maraqlı məlumatı təqdim edir:

122 il yaşayan, ədviyyatlı və qızardılmış yeməkləri sevən, həftədə az qala bir kiloqram şokolad yeyən, ucuz qırmızı şərab içən və yalnız 117 yaşında siqareti buraxan fransız qadın Jeanne Calment. Eyni zamanda, Kalman müntəzəm olaraq çoxlu miqdarda zeytun yağı istehlak edirdi və bunu uzunömürlülüyünün sirri adlandırırdı.

Amma 152 il yaşayan azərbaycanlı Mahmud Eyvazov ümumiyyətlə spirtli içki qəbul etməyib.

O, dərman bitkilərindən öz içkilərini içirdi. Eyvazov ən sadə yeməyi yeyirdi.

119 il ömür sürən yapon Keyn Tanakanın böyük şirin dişi olub və şokolad və qəhvəyə olan sevgisinin bu qədər yaşamasına kömək etdiyini iddia edib.

Eyni yaşda yaşayan amerikalı Sara Knauss şokolad, qoz-fındıq və çips yeməyi çox sevirdi.

Leyla