Çox asan və maraqlı salatlardan biridir

Ərzaqlar

  • 2 ədəd acı bibər turşusu
  • 1 ədəd limon suyu
  • 1 çay qaşığı nar turşusu
  • 1 çay qaşığı sirkə
  • 1-2 yemək qaşığı zeytun yağı
  • Duz
  • 1 su stəkanı yaşıl mərci
  • 1 su stəkanı bulqur
  • 2 ədəd uzun bibər
  • 2 ədəd közlenmiş qırmızı bibəri
  • yarım dəstə cəfəri
  • yarım dəstə şüyüd
  • 2 ədəd böyük yerkökü
  • 5-6 budaq təzə soğan
  • 200 q pörtləmiş qarığdalı

Hazırlanması

  1. Yaşıl mərcini yuyub ilıq su içində 1 saat saxlayın
  2. Sonra suyunu süzüb bol su da yuyaq və yüngül diri qalacaq şəkildə qaynadın
  3. Bulquru yuyub 1 stəkandan bir az çox su və bir neçə damcı yağı içinə əlavə edib qaynadaq
  4. Suyunu çəkən bulquru soyumağa qoyun.
  5. Yerkökünü kup şəklində doğrayıb yüngül diri qalacaq şəkildə 5 dəqiqə qaynadın.
  6. Daha sonra suyunu süzüb soyumağa qoyun
  7. Uzun bibəri, közlənmiş qırmızı bibəri, cəfəri, şüyüdü, təzə soğanı və turşuları nazik incə doğrayın.
  8. Bütün bir qaba alıb yaxşıca qarışdırın.
  9. Ən sonda duzunu və sirkəsini əlavə edin.
Nuş Olsun! (metbexdenxeberler.com)