“The Washington Post” yazır ki, Brie və Camembert pendirlərindəki kif ştammının dəyişdirilməsi bu məhsulların dadını həmişəlik dəyişə bilər.
Müvafiq bəyanatla Amerika Tafts Universitetinin alimləri çıxış ediblər. Xüsusilə pendirlərin dadsız olacağına inanırlar. Mütəxəssislər əlavə edib ki, başqa bir “gözlənilməz nəticə” də mümkündür.
Brie və camembert istehsalında Penicillium camemberti ştammı istifadə olunur, bunun sayəsində bu məhsulda ağ qabıq və kükürdlü bir dad yaranır. Penicillium camemberti bu pendirləri hazırlamaq üçün istifadə edilən yeganə növdür.
Yanvar ayında fransız alimləri pendir hazırlamaq üçün lazım olan kif suşlarının sayının əhəmiyyətli dərəcədə azalacağı barədə xəbərdarlıq etmişdilər.
Amerikalı tədqiqatçılar hesab edirlər ki, Penicillium camemberti ştammının yoxa çıxması tezliklə baş verməyəcək. Onlar ümid edirlər ki, sənaye o vaxta qədər uyğunlaşacaq.