NTI HealthNet-in “Profilaktik tibb” istiqamətinin həm-direktoru, tibb elmləri namizədi, ailə həkimi Sergey Çudakov RT ilə söhbətində bildirib ki, təxminən 20 il ərzində müasir insanın həyat tərzinin şüurlu yanaşmaya çevrilməsi baş verib. sağlamlığa çevrilməsi, onu görməyə vərdiş halında olan fast food sənayesinin yox olmasına səbəb ola bilər.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, insanlar sağlamlıq və qidalanmaya daha çox diqqət yetirirlər.
“Bunu nutritionist kimi peşələrin yayılması və rəflərdə funksional məhsulların görünməsi sübut edir. Trend artacaq və tədricən bizim adət etdiyimiz fastfudlara tələbat azalacaq və fast food sənayesi transformasiyaya uğrayacaq”, - Çudakov bildirib.
O qeyd edib ki, indi insanların qidalanmasının əsasını yüngül karbohidratlar və tez qəlyanaltılar təşkil edir.
Fast-food istehlakı ürəyin, mədə-bağırsaq traktının və beynin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərir. Əsas mikroelementləri və ya lifi təmin etmir. Pəhrizdə qida maddələrinin olmaması səbəbindən bədən aclıq siqnalları göndərir, nəticədə insan həddindən artıq yeyir, lakin belə qidaların heç bir faydası yoxdur. Qidalanma mədəniyyətini dəyişdirmək və orqanizmə zərər verməyən məhsulların lehinə seçim etmək vacibdir.