Rospotrebnadzor dondurma alarkən təkcə buraxılış tarixinə və tərkibinə deyil, həm də məhsulun xarici görünüşünə diqqət yetirməyi tövsiyə edib.
URA.RU agentliyin regional departamentinin saytına istinadən xəbər verir ki, büzülmüş qablaşdırma məhsulun çatdırılma və saxlama zamanı əridildiyini göstərir və onun tərkibindəki mikrofloranın pozulması halında belə dondurmanın istehlakı sağlamlıq üçün təhlükəli ola bilər.
Mütəxəssislər yüksək keyfiyyətli dondurmaların rəngi bərabər olmalıdır, tərkibində lövhə və ya buz kristalları olmamalıdır.
Həmçinin, aşağı qiymət dondurmanın keyfiyyətsiz xammaldan, məsələn, klassik süd və ya qaymaqlı dondurma istehsalında qadağan olunmuş bitki yağlarından istifadə olunduğunu göstərə bilər.