Rusiya Biotexnoloji Universitetinin (ROSBIOTECH) mütəxəssisləri insanın psixoloji sağlamlığına müsbət təsir göstərən südlü içkilər hazırlayıblar.

Foodinfo.az xəbərt verir ki, innovativ içkilərin tərkibində 2,5% yağlı süd, dondurma, arı balı, yerli dron homogenatı, yerli arı südü, arı tozcuqları, albalı və manqo pulpası, həmçinin qaragilə var.

İçkilərin yaradıcısı, ROSBIOTECH-in Otel Biznesi və Xidmətinin Qida Sənayesi Departamentinin əməkdaşı Artem Şçetininin sözlərinə görə, tərkibə yalnız təbii inqrediyentlər daxildir və içkilərin özləri istilik müalicəsi olmadan istehsal olunur ki, bu da qida itkisini minimuma endirir. və bioloji dəyəri. Həmçinin içkilərdə boyalar, konservantlar və stabilizatorlar yoxdur.

Qeyd edilir ki, içkilərin tərkibində pəhriz lifi, vitaminlər, əvəzolunmaz amin turşuları, orqanizm üçün zəruri olan makro və mikroelementlər var. Bu günə qədər yaradılmış içkilər iki patent alıb və ixtira üçün ərizə Federal Sənaye Mülkiyyəti İnstitutuna göndərilib. Bundan əlavə, bəzi iaşə obyektlərinin, sanatoriya və fitnes mərkəzlərinin menyusunda içkilər təklif olunacaq.

Nurlan