Alimlər ən sağlam sıyığı müəyyən ediblər. Bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdırır, qəbizliyi aradan qaldırır və yağ yataqlarını yandırır
Foodinfo.az bildirir ki, tədqiqatçılar uzun müddətdir ki, darıdan hazırlanan xörəklərə daha yaxından baxmağı məsləhət görürlər, onları nəinki qarabaşaq və yulafa əla alternativ, həm də bir sıra göstəricilərə görə, hətta daha sağlam qida adlandırırlar.
Bir stəkan bişmiş darının tərkibində altı qram protein və iki qram qida lifi var. Məhsul eyni zamanda fol turşusu, B qrupu vitaminləri və kalsium, dəmir, maqnezium və fosfor kimi minerallarla zəngindir.
Bundan əlavə, darı bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdırır, qəbizliyi aradan qaldırır və yağ yataqlarının yandırılmasına kömək edir. Eyni zamanda, səhər südlə, axşam su ilə yemək daha yaxşıdır.