Kürü ən çox sevilən və arzu olunan delikateslərdən biridir.
Foodinfo.az bildirir ki, bu məhsulun sağlamlıq üçün təhlükəli olduğu üçün əks göstəriş olduğu bir neçə kateqoriya insan var.
Birincisi, kürü yüksək qan təzyiqi olan insanlar üçün təhlükəlidir. İstehsal prosesində çox miqdarda duz istifadə olunur, artıq miqdarı ürək və damar xəstəliklərinin inkişaf riskinə kömək edir.
Ürək və böyrək xəstəlikləri olan insanlara da tərkibində duz olduğuna görə kürü istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur. Natrium bədəndə suyu saxlayır, bu da ödemin yaranmasına kömək edir.
Digər problem isə kürüdə kalori və yüksək xolesterin olması ilə bağlıdır. Odur ki, artıq çəki, piylənmə, eləcə də ürəyin işemik xəstəliyi və lipid mübadiləsi pozğunluğu olan insanlar gündə iki çay qaşığından çox olmayaraq ehtiyatla kürü istehlak etməlidirlər.