Axşamlar kartof yemək bəzi hallarda zərərli ola bilər. Bu, əsasən kartofun tərkibindəki nişasta, bişirilmə üsulu və gecə metabolizmasına təsiri ilə əlaqədardır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, kartof yüksək miqdarda karbohidrat və nişasta ehtiva etdiyi üçün axşam saatlarında yavaşlayan metabolizmə görə bədən tərəfindən daha asanlıqla yağa çevrilə bilər. Xüsusilə qızardılmış kartof yeyildikdə bu risk artır.
Bu tərəvəzin yüksək glisemik indeksə malik olması axşam yeyildikdə qan şəkərinin ani şəkildə yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Bu, diabet xəstələri üçün əlavə narahatlıq yaratmaq deməkdir.
Axşam saatlarında ağır qidalar, o cümlədən kartof həzmi çətinləşdirərək narahatlığa və yuxu problemlərinə səbəb ola bilər.
Yağlı və qızardılmış kartof mədə-bağırsaq sistemində həzm problemlərinə səbəb ola bilər ki, bu da uzun müddət toxluq hissi yarada və sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər.
Kartofu axşam yemək istəyirsinizsə, onu qızardılmış yox, sobada bişirilmiş və ya püre formasında az yağla hazırlamaq daha yaxşıdır. Optimal qidalanma üçün axşam saatlarında daha yüngül qidaların seçilməsi tövsiyə olunur.