Soyuq mövsümdə duzlu kələmə diqqət yetirməlisiniz. Foodinfo.az bildirir ki, diyetoloq-dietoloq Kristina Prişvina bu barədə danışıb. Mütəxəssisin sözlərinə görə, fermentasiya prosesində bakteriyalar tərəvəzin tərkibindəki şəkərləri laktik turşuya çevirir. Məhz bu, bağırsaqlarda patogen mikrofloranın yayılmasını maneə törədir. Bundan əlavə, bu maddə qida maddələrinin udulmasını və toksinlərin atılmasını sürətləndirir, həmçinin immunitet sistemini gücləndirir.
Qışda daha az çiy tərəvəz və göyərti yemək istəyirsən, çünki onların həzm olunması üçün çoxlu enerji lazımdır. Fermentasiya edilmiş qidalar bədənimiz üçün əladır. Buna görə də pəhrizinizə duzlu kələm daxil etməyi məsləhət görürəm. A vitamini, kalsium, manqan, kaliumla zəngindir. Turşu kələm tərkibindəki C vitamini sayəsində immunitet sistemini gücləndirir.