Hər kəs balıqların sağlamlıq üçün faydalı olduğunu bilir. Təsadüfi deyil ki, sanatoriyaların ən yaxşı yeməkxanalarında hələ də balıq günü keçirilir və dietoloqlar tərəfindən hazırlanan həftəlik menyuda həmişə balıq yeməkləri yer alır. Foodinfo.az Rg.ru-ya istinadən xəbər verir ki, onlar insan orqanizmini vacib qida maddələri ilə təmin edir, dadlı, yüngül və aşağı kalorili olurlar.
Məsələn, dəniz balıqlarının çay balıqlarından daha sağlam olduğu məlumdur. Ancaq dəniz suyunun özünəməxsus dadı və qoxusu var. Bununla belə, diyetoloqun təriflədiyi qızartma zamanı kəskin qoxu olmur və yumşaq dadı olur.
Antioksidantların və yağ turşularının zəngin tərkibi məhsulu ürək-damar xəstəliklərinin və xərçəngin qarşısının alınması baxımından çox qiymətli edir.