Alma ən məşhur və əlverişli meyvələrdən biridir. Təzə almanın tərkibində B vitaminləri, beta-karotin, C vitamini, üzvi turşular, antioksidantlar, lif və orqanizm üçün faydalı olan bir çox mikroelementlər var. Rospotrebnadzor xəbər verir ki, almanın tərkibində çoxlu miqdarda olan pektinlər onları aşağı glisemik indekslə təmin edir və xolesterolu azaltmağa kömək edir.
Qurumun məlumatına görə, meyvələr nə qədər uzun müddət saxlanılırsa, bir o qədər çox vitamin itirirlər. Təzə meyvə yemək yaxşıdır. Ən faydalısı kiçik, turş və yabanı almalardır.
Almanın tərkibində mədəni qıcıqlandıra bilən turşular var. Bişmiş almalarda bu turşular məhv olur, məhsul asanlıqla həzm olunur, yemək asan və yumşaq olur. Ancaq mədə-bağırsaq traktında probleminiz varsa, təzə almaları məhdudlaşdırmaq daha yaxşıdır.