Arı çörəyi (güləm) arıların pətək hüceyrələrindəki tozcuqları balla qarışdıraraq hazırladıqları qida məhsuludur. Arı çörəyi adətən arı pətəklərindən yığılır və insanlar tərəfindən istehlak edilir. Tozcuqların balla qarışdırılması ilə əldə edilən arı çörəyi çox dəyərli qida kimi tanınır.

Foodinfo.az xəbər verir ki, arı çörəyinin bir çox faydası var. Tərkibindəki zülallar, vitaminlər, minerallar və antioksidantlar sayəsində immunitet sistemini gücləndirir, enerji verir, həzm sistemini dəstəkləyir və orqanizmə müqavimət qazandırır.

Arılar çiçəklərdən topladıqları tozcuqları pətəyə gətirirlər. Bu polenlər pətəkdəki pətək hüceyrələrində saxlanılır. Arılar tozcuqları balla qarışdıraraq arı çörəyi hazırlayırlar. Daha sonra arı çörəyi yığılaraq insanlara təqdim olunur.

Lakin arı çörəyi alarkən onu etibarlı mənbələrdən əldə etmək, orijinal olub-olmamasına diqqət yetirmək lazımdır.