Qastroenteroloq Daria Utyumova bədənin performansını və dözümlülüyünü artırmaq, yaddaşı, diqqəti və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmaq üçün pəhrizə hansı qidaların daxil edilməli olduğunu açıqlayıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim "İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində bildirib ki,  çoxlu doymamış yağ turşuları olan balıqların yağlı sortları faydalıdır, bu, qan damarlarının divarlarını gücləndirməyə və qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir, bu da koqnitiv funksiyaların yaxşılaşmasına səbəb olur.

Onun sözlərinə görə, gündə 25 q skumbriya və ya 40 q siyənək yemək kifayətdir.

Balqabaq toxumu (gündə 100 q-dan çox olmayan) sink, maqnezium, A və E vitaminlərinin mənbəyidir. Bu maddələr neyronların fəaliyyətini aktivləşdirir, nəticədə yaddaş yaxşılaşır və bədənin ümumi dözümlülüyü artır.  

O, həmçinin gündəlik rasionunuza 30 q tünd şokolad və qoz, 150 q brokoli və 1-2 xörək qaşığı (15-30 q) kətan yağı daxil etməyi məsləhət görüb.