
Balıq yedikdən ən azı 2-3 saat sonra qatıq və ya digər süd məhsulları yemək tövsiyə olunur.
Foodinfo.az xəbər verir ki, balıq və süd məhsulları fərqli şəkildə həzm olunur. Balıqla eyni anda qəbul edildikdə bəzi insanlarda həzm pozğunluğu, qaz və ya ürəkbulanma yarana bilər.
Hərçənd elmi əsaslı sübut azdır, lakin bəzi insanlarda balıqla süd və ya qatığın birlikdə qəbulu dəridə səpkilər və ya qaşıntı yarada bilər.
Bəzi ənənəvi mənbələr balıqla südü birlikdə yeməyi dəri xəstəlikləri ilə əlaqələndirsə də, bu fikir müasir tibbdə tam sübut olunmayıb. Ancaq ehtiyatlı olmaq faydalıdır, xüsusilə mədə-bağırsaq problemi yaşayanlar üçün.
Əgər hər hansı bir həssaslıq və ya allergiyanız yoxdursa, balıq yedikdən 2-3 saat sonra qatıq yemək ümumiyyətlə təhlükəsiz sayılır. Ancaq mədəniz zəifdirsə və ya əvvəllər bu kombinasiyada narahatlıq yaşamısınızsa, daha uzun fasilə vermək məsləhətdir.