Tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq, dietoloq İrina Berejnaya xəbərdarlıq edib ki, bir çox məhsulların - kolbasa, yarımfabrikat, un məmulatları və digər məhsulların tərkibinə daxil olan soya zülalı zərərsiz komponent deyil. Belə ki, insanların təxminən 40%-nin ona allergiyası var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Sputnik Radiosuna müsahibəsində qeyd edib ki, tez-tez bu cür allergiya çarpaz allergiyadır, yəni reaksiya, məsələn, inək südü zülalına görünür.
Bundan əlavə, soya proteini amin turşusu tərkibində ətə nisbətən daha aşağıdır. Soya həmçinin dəmir və B12 vitamininin udulmasına mane olan maddələr ehtiva edir. Buna görə də, məsələn, vegetarianlarda çox vaxt dəmir çatışmazlığı anemiyası olur.