Şirin xəmirdə brokoli? Qəribə səslənir, amma çox dadlı çıxır. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bir çox insanlar tərəvəzin bir çox desertlərin dadını və teksturasını necə yaxşılaşdıra biləcəyini ağlına belə gətirmir.

Birincisi, bişmiş məhsulların qida dəyəri artır: onların tərkibində vitaminlər, minerallar və təbii ki, həzm üçün vacib olan lif var. İkincisi, dad dəyişir. Daha incə olur.

Daily Meal nəşrinin mütəxəssisləri eksperiment aparmağı məsləhət görüblər. Məsələn, peçenye hazırlayarkən təzə brokkolini rəndələyib xəmirə əlavə etmək olar. Daha yumşaq və şirəli etmək üçün onu qaynatmaq olar.

Əsas odur ki, həddini aşmayın. Şirniyyatlarınıza bir az brokoli əlavə edin, əks halda onlar tərəvəzdən başqa bir şey olmayacaq.