Brokoli çox qiymətli bir maddənin - sulforafanın əsl mənbəyidir.
Bu maddə şişlərin böyüməsini maneə törədə və qarşısını ala bilər, antibakterial təsir göstərir və AGE-lərin və ya inkişaf etmiş qlikasiya son məhsulların zərərini azaldır. Bir şəxs onları, məsələn, qızardılmış yeməklərlə qəbul edir.
Brokolinin tərkibində olan zülalların qida faydaları mal əti və toyuq yumurtasında olan zülallarla müqayisə edilə bilər.
Buna görə də, brokoli ürək-damar sistemi, artrit və ateroskleroz patologiyalarından əziyyət çəkən insanlar tərəfindən infarkt və vuruş riskini azaltmaq üçün istifadə edilməsi tövsiyə olunur.
Brokolidən maksimum fayda əldə etmək üçün çiçəkləri qırmaq və yarım saatdan bir saata qədər oturmaq tövsiyə olunur. Çünki kələmdə hava ilə təmasdan sonra sulforafan əmələ gəlir.
Brokolidən ən çox qida əldə etmək istəyirsinizsə, onu çiy yeməlisiniz, çünki bu, vücudunuzu ən çox qida ilə təmin edəcəkdir. Brokolinin bişirilməsi onun tərkibindəki vitaminlərin ən azı 10%-nin itirilməsi ilə nəticələnəcək.