Rasionunuza göbələk əlavə etmək faydalı ola bilər. Çünki onlar vitamin və minerallarla, həmçinin liflə zəngindir, həzmi yaxşılaşdırmağa və sağlam bağırsaq florasını saxlamağa kömək edir. Ancaq bəzi kateqoriyalı insanlar onları yeməzdən əvvəl diqqətli olmalı və həkimə müraciət etməlidirlər.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, göbələklərin tərkibində çoxlu faydalı birləşmələr olduğu üçün osteoporoz, ürək-damar xəstəlikləri, qalxanabənzər vəzin pozğunluqları, orqanizmdə baş verən müxtəlif iltihab prosesləri zamanı kömək edir.
Məsələn, cəmi 100 qram bal göbələyi orqanizmin sink və bala olan gündəlik ehtiyacını tam ödəyə bilər. Ancaq göbələklərdən qaçınmalı olan dörd insan kateqoriyası var:
12 yaşdan kiçik uşaqlar;
hamilə qadınlar;
göbələklərə allergiyası olanlar;
mədə-bağırsaq xəstəliklərinin kəskinləşməsi olan insanlar.
Dietoloq həftədə 1-2 dəfə tərəvəz ilə birlikdə göbələk yeməyi məsləhət görür.