Armud sağlamlığa bir çox faydası olan bir meyvədir. Ancaq insanların çoxunun atmaqla məşğul olduğu armud qabığı da sözün əsl mənasında sağlamlıq xəzinəsidir.
Foodinfo.az armud qabığının faydalarını təqdim edir:
1. Antioksidantlarla zəngindir: Armud qabığı antioksidantlarla zəngindir. Antioksidantlar orqanizmdə sərbəst radikallarla mübarizə apararaq bizi xəstəliklərdən qoruyur. Buna görə də armud qabığını istehlak etmək antioksidan qəbulunu artıraraq immunitet sistemini gücləndirir.
2. Lif mənbəyi: Lif baxımından çox zəngindir. Lif həzm sistemi sağlamlığını dəstəkləyərək qəbizlik kimi problemlərə qarşı təsirlidir. Eyni zamanda lif qəbulunun artırılması ürək sağlamlığını gücləndirir və qan şəkərinin səviyyəsini tarazlaşdırır.
3. Dəri sağlamlığı: Tərkibindəki antioksidantlar dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Antioksidantlar dəri hüceyrələrini sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və cavanlaşdırır. Bundan əlavə, armud qabığı dəri iltihabını azaldır və sızanaq kimi dəri problemlərinə də kömək edir.
4. Xərçəng riskini azaldır: Armud qabığının tərkibindəki antioksidantlar xərçəng riskini azaltmağa kömək edir. Antioksidantlar hüceyrələrin zədələnməsinin qarşısını alaraq xərçəng riskini azaldır. Xüsusilə kolon xərçəngi və döş xərçəngi vəziyyətlərində armud qabığını istehlak etməyin faydalı ola biləcəyi bildirilir.
5. Sümük sağlamlığı: O, kalsium və maqnezium kimi minerallarla zəngindir. Bu minerallar sümük sağlamlığını dəstəkləyərək osteoporoz kimi sümük xəstəliklərindən qoruyur. Həmçinin tərkibindəki kalium sayəsində armud qabığı sümüklərin lazımi mineral udulmasına kömək edir.