Dondurma əksər qidaları qorusa da, bəzilərinin keyfiyyətinə təsir edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim Maggie Moon bu qidaların dondurulmasının zərərli olacağından danışıb.  

Yarpaqlı göyərtilər: Onların yüksək su tərkibi onların toxumasının yumşaq olmasına səbəb olur.

Təzə meyvə və tərəvəzlər: Dondurma keyfiyyətinin pisləşməsinə səbəb ola bilər.

Yumurta: Qabıqda donma çatlara və zəif teksturaya səbəb ola bilər.

Süd məhsulları: Bir çox məhsullar defrostdan sonra ayrılır və ya toxumasını itirir.

Qızardılmış yeməklər: Onlar xırtıldayan teksturasını itirir və daha az iştahaçan olurlar.

Bişmiş makaron və düyü: Yumşaq olur və toxumasını itirirlər.

Mayonez və qaymaqlı yeməklər: onlar ayrılır və keyfiyyətini itirirlər.

Qəhvə: Nəm və qoxuları udur, bu da onun dadına təsir edir.

Konservləşdirilmiş qidalar və qazlı içkilər: Dondurulduqda partlaya bilər.