Dondurma əksər qidaları qorusa da, bəzilərinin keyfiyyətinə təsir edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkim Maggie Moon bu qidaların dondurulmasının zərərli olacağından danışıb.
Yarpaqlı göyərtilər: Onların yüksək su tərkibi onların toxumasının yumşaq olmasına səbəb olur.
Təzə meyvə və tərəvəzlər: Dondurma keyfiyyətinin pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Yumurta: Qabıqda donma çatlara və zəif teksturaya səbəb ola bilər.
Süd məhsulları: Bir çox məhsullar defrostdan sonra ayrılır və ya toxumasını itirir.
Qızardılmış yeməklər: Onlar xırtıldayan teksturasını itirir və daha az iştahaçan olurlar.
Bişmiş makaron və düyü: Yumşaq olur və toxumasını itirirlər.
Mayonez və qaymaqlı yeməklər: onlar ayrılır və keyfiyyətini itirirlər.
Qəhvə: Nəm və qoxuları udur, bu da onun dadına təsir edir.
Konservləşdirilmiş qidalar və qazlı içkilər: Dondurulduqda partlaya bilər.