Yüksək xolesterol bütün dünyada milyonlarla insanı təsir edən bir sağlamlıq problemidir. Normal xolesterin səviyyəsinin saxlanması ürək xəstəliklərinin, insultların və digər ciddi sağlamlıq problemlərinin qarşısını almaq üçün vacibdir.
Foodinfo.az Rbc.ua- ya istinadən xəbər verir ki, xolesterol səviyyəsinə təsir edən bir çox amillər olsa da, pəhriz əsas rol oynayır. Trans yağlar, bitki yağları hidrogenləşmə deyilən bir prosesə məruz qaldıqda əmələ gələn bir növ doymamış yağdır. Bu proses maye yağları bərk yağlara çevirir ki, bu da qidaların teksturasını və saxlama müddətini yaxşılaşdırır.
Trans yağların istehlakı qanda xolesterinin səviyyəsinə əhəmiyyətli dərəcədə mənfi təsir göstərir. Gündəlik rasionunuza meyvə, tərəvəz və bütün taxılları daxil edin. Sağlam zülalları seçin, həmçinin qırmızı ət istehlakınızı həftədə bir-üç dəfə məhdudlaşdırın.