Buğda sıyığı düzgün yemək istəyənlər üçün ideal seçimdir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, qanın laxtalanmasını normallaşdırır, yaddaşı və konsentrasiyanı yaxşılaşdırır, maddələr mübadiləsini tənzimləyir - bütün bunlar buğda sıyığı haqqındadır.
Buğda yarmaları bir ələkdən istifadə edərək axar su altında yuyulur. Garnitürün daha xırda olması üçün soyuq mayedən istifadə edin.
Sıyığın daha qalın və daha viskoz olması üçün qranullar islatma təsiri olmadan tez yuyulur.
Hər stəkan taxıl üçün 3 stəkan su istifadə edin. Belə nisbətlər viskoz sıyıq bişirmək istəyənlər üçün aktualdır.
Buğda yarması soyuq su və ya süd ilə tökülür. Məhsulu bir qaynadək bişirin və sonra istiliyi aşağı rejimə endirin və sıyıq tamamilə qalınlaşana qədər təxminən 30 dəqiqə daha bişirin.
Leyla