Dietoloq Elena Solomatina bildirib ki, populyar superfood olan çia toxumları düzgün istifadə edildikdə sağlamlıq üçün çox faydalı ola bilər. Foodinfo.az “NEWS.ru” saytına istinadla xəbər verir ki, əsas şərt toxumların kifayət qədər maye ilə birlikdə qəbulu və düzgün hazırlanmasıdır.
Toxumlar həzm sistemində suyu udaraq şişir, bu da onların faydalı təsirini artırır. Solomatina qeyd edib ki, düzgün miqdarda və maye ilə istifadə edildikdə çia köp, qaz, qəbizlik və ya ishala səbəb olmur, əksinə bağırsaq fəaliyyətini tənzimləyir.
Dietoloq vurğulayıb ki, çia yalnız qida əlavəsi kimi istifadə olunmalıdır və gündəlik tövsiyə olunan miqdar 1–1,5 xörək qaşığıdır.
Çia toxumlarından maksimum fayda əldə etmək üçün onları istifadə etməzdən əvvəl üyütmək tövsiyə olunur. Bütün toxumlar həzm sistemindən bəzən əzmədən keçdiyi üçün bu üsul onların mənimsənilməsini asanlaşdırır.
Əlavə olaraq, üyüdülmüş toxumlar dərhal istehlak edilməli, uzun müddət saxlanmamalıdır.
Beləliklə, çia toxumlarını düzgün hazırlamaq və miqdarına diqqət etmək onların bağırsaq və ümumi sağlamlığa faydalı olmasını təmin edir.






