Qızartmanın ən az faydalı üsulu hesab edilməsi səbəbsiz deyil. Belə bişirmə zamanı buraxılan kanserogenlər məhsulların bütün qiymətli xüsusiyyətlərini yox edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Mixail Ginzburq “Axşam Moskva”ya müsahibəsində bildirib ki, ət qızardılan zaman ən zərərli məhsuldur. Xüsusilə onu çox yandırsanız, bu zaman ən çox kanserogenlər əmələ gəlir. Ona görə də, həqiqətən, bu formada ət yemək istəyirsinizsə, yumşaq qızartma üsullarını seçməlisiniz.
Həkim Daria Rusakova da oxşar fikri bölüşür. Dietoloqun fikrincə, ən sağlam şey qızardılmış qidaları rasionunuzdan tamamilə çıxarmaqdır. Bu yemək üsulundan zərəri minimuma endirmək üçün hələ də yollar var. Bunu etmək üçün yapışmayan qızartma qabları və ya hava fritözlərindən, həmçinin xüsusi yağlardan istifadə edə bilərsiniz.
Leyla