Bioloq qış üçün qarpız və bostanları dondurmamaq barədə xəbərdarlıq edib.

Foodinfo.az Lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə özbəkistanlı bioloq və aqronom Fərhod Vəliyev danışıb.

Onun fikrincə, bostan və bostan məhsulları heç bir emala məruz qalmamalıdır. Onları dondurucularda uzun müddət saxlamaq tövsiyə edilmir.

Mütəxəssis qeyd edir ki, dondurulmuş bostan və qarpız əsl dadını itirir. Bu səbəbdən onları yeməkdən tam qastronomik həzz almaq artıq mümkün deyil.

"Qarpız, xüsusən də qovun zərif yumşaq meyvələrdir. Ona görə də evdə dondurulması onların orijinal dadını korlaya bilər", - mütəxəssis qeyd edib.

O, əmindir ki, qovunların pulpası donmadan əvvəl yayılacaq. Nəticədə insanlar hazır məhsulu “buzlu dondurulmuş kokteyl” vəziyyətində alacaqlar.

Vəliyev vurğulayıb ki, qarpız və bostanları xırda doğradıqdan sonra plastik qablarda 5-6 gün saxlamaq olar.