Dondurulmuş tərəvəzlər düzgün becərildikdə və saxlanıldıqda orqanizm üçün çox faydalı ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, tərəvəzlərin dondurulması məhsul yığımından dərhal sonra baş verir ki, bu da onların vitamin və minerallarının çoxunu qoruyur. Məsələn, A və C vitaminləri, antioksidantlar və lif, demək olar ki, təzə tərəvəzlərdə olduğu kimi, dondurma zamanı da minimum keyfiyyət itkisi ilə qorunur.

Dondurulmuş tərəvəzlər il boyu mövcuddur və təzə olanlar kimi tez xarab olmur. Bu, onları istənilən vaxt sağlam yeməklər hazırlamaq üçün əlverişli edir.

Dondurulmuş tərəvəzlər qida dəyərini itirmədən uzun müddət saxlanıla biləcəyi üçün onlardan istifadə qidanın xarab olma riskini azaldır və bu da qida israfını azaltmağa kömək edir.