Zülal orqanizmin toxuma, hüceyrə qurulmasında və enerji təmin edilməsində mühüm rol oynayan əsas qida maddəsidir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, ən yaxşı zülal mənbələri heyvani və bitki mənşəli olmaqla iki kateqoriyaya bölünür:
Heyvani mənşəli zülal mənbələri:
- Toyuq və hinduşka əti
- Balıq və dəniz məhsulları
- Yumurta
- Qırmızı ət
- Süd məhsulları
2. Bitki mənşəli zülal mənbələri
- Paxlalılar
- Soya məhsulları
- Kinoa
- Çia və kətan toxumu
- Badam, fındıq, qoz
Həm heyvani, həm də bitki mənşəli zülal mənbələrini balanslı şəkildə qəbul etmək orqanizmin bütün zülal ehtiyaclarını qarşılamaq üçün ideal yoldur.