Turşuların saxlama müddəti bankaları harada qoymağınızdan asılıdır. Ev konservləri aşağı temperaturda - zirzəmidə və ya soyuducuda ən yaxşı və ən uzun müddət saxlanılır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, duzlu xiyarların saxlama müddəti bir ildən çox deyil. İlk altı ayda toxumları olan kompotlar və mürəbbələr istehlak edilməlidir. Ancaq duzlu kələm çox uzun müddət saxlanıla bilər.
İstehlak etməzdən əvvəl evdə hazırlanan konservlərin keyfiyyətini və təhlükəsizliyini yoxlayın.
Duzlu suyun özünə baxın. Mütləq şəkildə qalın və ya selikli olmamalıdır. Çünki yalnız korlanmış turşular selikli olur. Duzlu suyu iyləyin, əgər xoşagəlməz qoxu hiss edirsinizsə, deməli bankanı atmağın vaxtıdır.
Nurlan