Ümumi praktiki və diyetoloq Elena Truskova evdə mayonez hazırlamağı tövsiyə edib. "Ənənəvi mayonez bitki yağı, yumurta, xardal, duz və şəkərdən ibarətdir. Mağazadan alınan məhsulda əlavə olaraq konservantlar, ləzzət artırıcılar və rəngləndiricilər var", - o, " İzvestiya" qəzetinə müsahibəsində deyib .

Onun sözlərinə görə, mayonez hazırlamaq üçün zeytun yağı istifadə edə bilərsiniz, həmçinin duz və şəkərin miqdarını da azaltmalısınız.

Truskova sağlam souslar üçün digər variantları da təklif etdi: xardal və limon suyu ilə yunan yoğurtuna və ya göyərti və ədviyyatlı avokadoya əsaslanır.

"Əsas qayda kiçik hissələrdə bişirmək və 24 saat ərzində istehlak etməkdir. Bu, sağlamlığınıza zərər vermədən yeməklərin dadını qorumağa kömək edəcək", - o əlavə edib.