Məlumdur ki, tünd şokolad daha sağlam hesab olunur. Süd və ağ ilə tamamilə fərqli bir hekayədir - bəzi hallarda bu zəriflik kakaodan daha çox şəkər ehtiva edir.

Qastroenteroloq Marqarita Ameliçkinanın dediyi kimi, kalori qəbulunu azaltmaq istəyirsinizsə, əvəzediciləri olan şokolad adi şokoladın alternatividir. Ancaq həkim yan təsirlərin ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edib. 

Mütəxəssisin sözlərinə görə, gündə 30 qramdan çox tünd şokolad və ya 15-20 qram südlü şokolad yemək məsləhət görülmür.

Mütəmadi olaraq həddindən artıq istehlakla, pəhrizdə şəkər və doymuş yağ miqdarını aşmaq riski var ki, bu da zaman keçdikcə artıq çəki artımına, diabet, ürək-damar və qaraciyər xəstəliklərinin inkişafına səbəb ola bilər.

O, xəbərdarlıq edib ki, şokoladın üç yaşına qədər uşaqlar, allergiya xəstələri və şəkərli diabet xəstələri üçün də tövsiyə edilmir. Həm də hipertansif xəstələr üçün, çünki şokoladın tərkibində kofein var.

Fərid