Əksəriyyətimizin mətbəxində həmişə bir şüşə bitki yağı var. Salatlara, müxtəlif xörəklərin hazırlanması və qızartılması üçün istifadə olunur. Bununla belə, bir çox insan unudur ki, bir çoxu daha sağlam olan başqa qida növləri də var.

Avokado yağı. Məhsul avokadonun ən yaxşı xüsusiyyətlərini alır və ürək və damar xəstəliklərinin qarşısının alınması üçün əla vasitədir. Bu yağ da çox dadlıdır.

Zeytun yağı. Dietoloq bu yağdan artıq çəki itirmək arzusunda olan bütün insanlara istifadə etməyi tövsiyə edir. Məhsul sağlam doymamış yağ turşularından omeqa-3 və omeqa-6 ibarətdir.

Qoz yağı. O, xoş dadı və zəngin vitamin tərkibi ilə xaricdəki meyvə həvəskarlarını sevindirəcək. Yağın tərkibində E, K, C, B4 vitaminləri, həmçinin maqnezium, kalsium, dəmir və digər faydalı minerallar var.

Leyla