Mal əti, toyuq və ya balıq? Hansı qaraciyərin daha sağlam olduğu məlum olub.

Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, istənilən qaraciyər - mal əti, toyuq və balıq mütləq faydalıdır, onun tərkibində çoxlu zülal, vitamin və minerallar var.

Qaraciyər tez-tez sağlam qidalanan və ya arıqlamağa çalışan insanların pəhrizində olur, lakin müxtəlif növ qaraciyərin müxtəlif kalorili məzmunu var. Beləliklə, balıq qaraciyəri ən yüksək enerji dəyərinə malikdir. İkinci yerdə toyuq, üçüncü yerdə mal əti gəlir.

Pəhriz qidası üçün həkimlər, mal əti qaraciyərindən bir qədər çox kalori ehtiva etməsinə baxmayaraq, toyuq qaraciyərini seçməyi tövsiyə edir. Ancaq yeməyi həqiqətən pəhrizli etmək üçün onu düzgün hazırlamaq lazımdır. Məsələn, yağ və qaymaq əlavə etməməlisiniz.

Diyetoloqlar demək olar ki, hər kəsin qaraciyər yeyə biləcəyini vurğulayır, heç bir xüsusi əks göstəriş yoxdur; Bununla belə, bu məhsuldan sui-istifadə edilməməlidir, çünki vitaminlərin çoxluğu baş verə bilər. İdeal olaraq, həkim qeyd etdi ki, həftədə 200 q-a qədər qaraciyər istehlak etməlisiniz.