Bəzi gündəlik qidalar yüksək qan təzyiqinə səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə həkim Sohaib İmtiaz məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, yüksək natrium və doymuş yağ tərkibli məhsullar ürəyə ciddi zərər vurur və təzyiqi artırır.

Həkim ən təhlükəli 12 qidanı da açıqlayıb. Siyahıya aşağıdakılar daxildir:

kartof çipsləri

emal olunmuş ətlər (bekon, kolbasa, sosiskalar)

turşular

konservləşdirilmiş zeytun

konserv şorbalar

fransız kartofu

kərə yağı

qırmızı ət

kokos yağı

dondurma

şirin qazlı içkilər

spirtli içkilər

Mütəxəssis bildirib ki, artıq natrium orqanizmdə suyun saxlanmasına səbəb olur və bu da damar divarlarına təzyiqi artırır. Doymuş yağlar isə damarların daralmasına və xolesterinin yüksəlməsinə səbəb olur.

Həkim çipsləri şişmiş qarğıdalı ilə, turşuları təzə tərəvəzlərlə, qazlı içkiləri isə su və ya bitki çayı ilə əvəz etməyi tövsiyə edir.