Bu şorba nəinki soyuq gündə sizi isitəcək, həm də zəngin dadı və ağız sulandıran təqdimatı ilə sizi sevindirəcək. Hazırlanmasının asanlığı və incə dadı onu nahar süfrənizin ulduzu edəcək.

Şorba üçün:

Quru noxud: 1 stəkan

Su: 2 litr

Kartof (doğranmış): 2-3 əd.

Yerkökü (dilimlərə kəsilmiş): 1 ədəd.

Soğan (incə doğranmış): 1 ədəd.

Sarımsaq (doğranmış): 2 diş

Dəfnə yarpağı: 2 əd.

Zeytun yağı: 2 osh qaşığı.

Dadmaq üçün duz və qara bibər

Göyərti (şüyüd, cəfəri), incə doğranmış: servis üçün

Hazırlanması:

Noxudu bir neçə saat, suda isladın. İsladıqdan sonra noxudları yuyun və süzgəcdə süzün.

Şorbanın hazırlanması:

Orta bir tencerede suyu qaynadın və noxud əlavə edin. 40 dəqiqə aşağı istilikdə bişirin.

Ayrı bir tavada yerkökü, soğan və sarımsağı zeytun yağında qızılı rəng alana qədər qızardın, sonra şorbaya əlavə edin.

Doğranmış kartof, dəfnə yarpağı, duz və istiot əlavə edin.

Tərəvəzlər yumşaq olana qədər təxminən 20-30 dəqiqə bişirin.  

Şorba hazır olduqda, dəfnə yarpağını çıxarın.

Leyla