Endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Natalia Tananakina ketçup və mayonez istehlak edərkən diqqətli olmağı məsləhət görüb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, RİAMO-ya müsahibəsində deyib ki, ketçupun tərkibində allergik reaksiyalara səbəb ola biləcək müxtəlif əlavələr ola bilər.
Həkimin sözlərinə görə, ketçupun həddindən artıq istehlakı həzm sisteminin xroniki xəstəliklərinin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər.
Mayonezə gəlincə, onun istehlakı tərkibində çoxlu sayda yumurta sarısı olduğu üçün xolesterinin səviyyəsini artıra bilər”, - deyən Tananakin qeyd edib və arıqlamaq istəyənlərə məhsulun yüksək kalorili olduğunu nəzərə almağı tövsiyə edib.