Portağal çox faydalı meyvə olsa da, bəzi insanlar üçün zərərli ola bilər.  

1. Qastrit, mədə xorası və reflü xəstələri

Portağalın tərkibindəki turşular mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır, yanma hissi və turşuluğun artmasına səbəb olur.  

2. Şəkərli diabet xəstələri

Portağalın tərkibində təbii şəkərlər var. Hərçənd ki, orta dərəcədə istehlak etmək olar, lakin həddindən artıq yemək qan şəkərini yüksəldə bilər.  

3. Böyrək xəstələri  

Portağal kaliumla zəngindir və böyrəkləri zəif işləyən insanlarda bu mineralın yığılmasına səbəb ola bilər.  

4. Alergiyası olanlar 

Bu meyvə bəzilərində qaşınma, səpki, ağızda yanma və həzm problemləri yarada bilər.  

5. Ağız yarası və həssas dişləri olanlar 

Portağalın turşuluğu aftoz yaraları (ağız yaraları) olan insanlarda ağrını artıra bilər. Həmçinin diş minasını zəiflədib həssaslıq yarada bilər.  

6. Dərman qəbul edənlər 

Xüsusilə qan durulducu dərmanlar və bəzi təzyiq dərmanları ilə uyğun gəlməyə bilər.** Dərman qəbul edənlər həkimlə məsləhətləşməlidir.  

Əgər bu problemlərdən biri sizdə varsa, portağal yeməzdən əvvəl ehtiyatlı olun və həkimlə məsləhətləşin.