Soğan və kartof bir yerdə saxlandıqda daha tez xarab olur. Foodinfo.az bunun əsas səbəblərini təqdim edir:

1. Etilen qazı ifrazı

Soğan etilen qazı buraxır, bu da kartofun daha sürətli cücərməsinə və xarab olmasına səbəb olur.  

2. Nəmin artması

Kartof nəmli olduğu üçün soğanın daha tez yumşalmasına və çürüməsinə gətirib çıxarır.  

3. Göbələk və kif riski

Yüksək nəmlik və etilen qazı kifin və bakteriyaların inkişafına şərait yaradır.  

Kartof və soğanı necə düzgün saxlamaq lazımdır? 

- Kartofu qaranlıq, sərin və quru yerdə saxlayın*(ideal temp: 4-10°C).  

- Soğanı havalanan bir yerdə, tor və ya səbətdə saxlayın. 

- Kartofu soyuducuda saxlamayın, çünki kartofun tərkibindəki nişasta şəkərə çevrilir və dadı dəyişir.  

Soğan və kartofu birlikdə saxlamaq onların ömrünü qısaldır. Ayrı saxlamaqla həm təravətli qalmasını, həm də israfın qarşısını ala bilərsiniz.